Waarom glasvezel?

Waarom willen we glasvezel in Giessenlanden?

We staan in Giessenlanden voor een uitdaging. Storingsvrij, supersnel en toekomstbestendig internet is essentieel voor onze toekomst. Naast de computerverbinding zullen namelijk ook TV- en telefoonverbindingen via internet gaan lopen. Voor toekomstbestendig internet hebben we glasvezel nodig. Zeker als u weet dat ons datagebruik met 60% per jaar toeneemt. Dat kan in de toekomst niet meer met de huidige koperen kabel.

Commerciële partijen zoals KPN en Ziggo willen in Giessenlanden geen glasvezel aanleggen. Dat vinden ze onrendabel. Toch willen we glasvezel voor iedereen in Giessenlanden omdat het belangrijk is voor de toekomst van het gehele gebied! We willen in het huidige communicatietijdperk geen achterstandsgebied worden.

Eigen netwerk is dé oplossing

De enige oplossing is een eigen netwerk. Hierdoor krijgt iedereen in Giessenlanden de mogelijkheid om voor glasvezel te kiezen. Daarom is Stichting GiessenlandenNet opgericht. Een niet commerciële stichting die in opdracht van de gemeenschap een eigen netwerk vorm wil geven. De stichting heeft daarom naar een aanbieder van glasvezel en naar een provider gezocht. Hieruit zijn standaardpakketten voor de consument en maatwerkpakketten voor de zakelijke gebruiker samengesteld.

Uitstekend aanbod voor kernen en buitengebieden

Het fundament van glasvezel in Giessenlanden is gebaseerd op samenwerking en op een uitstekend aanbod voor elke individuele inwoner, gezin of bedrijf. Goed voor nu, maar bovendien toekomstgericht! 75% van de aansluitingen zit in de dorpskernen. Zij moeten dus een concurrerende aanbieding krijgen anders stappen ze niet over. Daarom wordt de buitengebieden om een eenmalige bijdrage gevraagd. De graafkosten zijn namelijk hoog.
Inwoners van de buitengebieden kunnen op deze kosten besparen door zelf vanaf de erfgrens, op eigen terrein een geul te graven. De kosten voor de aanleg in de buitengebieden zijn overigens gemiddeld vele malen lager dan wanneer inwoners in deze gebieden een commerciële aanbieder zouden vragen om glasvezel aan te leggen.

Zekerheid. Nu en in de toekomst

Behoudens de eenmalige kosten betalen inwoners in alle gebieden dezelfde abonnementsprijs. Wat u gaat betalen is heel eenvoudig online te zien. Het glasvezelabonnement zal ongeveer vergelijkbaar zijn met de kosten van de huidige provider. Er is één enorm groot verschil: met glasvezel zijn we op de toekomst voorbereid!

Achtergrondinformatie

Als we internet, TV en telefoon klaar willen hebben voor de toekomst, dan is glasvezel een noodzaak. De huidige koperen kabel is aan het einde van de technische mogelijkheden en overvol. Glasvezel is snel, solide en kent geen beperkingen. En uw abonnementskosten blijven ongeveer gelijk.

Wat is glasvezel precies?

Glasvezel, ook fiber genoemd, is een haardunne draad (vezel) van glas. Door middel van licht transporteert glasvezel grote hoeveelheden data razendsnel en betrouwbaar over grote afstanden. Met glasvezel hebben we straks in Giessenlanden een internetverbinding die met ons meegroeit, met de snelheid van het licht en onbegrensde mogelijkheden voor nieuwe manieren van communicatie.

Glasvezel tot in uw woning

U krijgt uw eigen glasvezelverbinding. Die hoeft u met niemand in de wijk te delen. Dat merkt u. Up- en downloaden gaat razendsnel. U kunt tegelijkertijd gamen, tv kijken en telefoneren. Zonder snelheid in te leveren.

Buitengewoon betrouwbaar

We doen steeds meer online. Gamen, kopen, werken. En we brengen van alles in de cloud. Dan hebt u een hoge kwaliteit verbinding nodig waarop u kunt vertrouwen. Nu en in de toekomst. Glasvezel biedt die zekerheid en groeit met u mee.

Dubbel zoveel snelheid

Met glasvezel gaat up- en downloaden even snel. U kunt dus supersnel internetten met de hoogste upload. Dat is belangrijk, want uploaden wordt met de dag populairder. We maken meer fotoboeken, online back-ups en websites. We gaan ook meer thuiswerken, bestanden delen, e-mailen en foto’s en video’s sturen. Met een verbinding via glasvezel kunt u gewoon vloeiend Skypen zonder schokkerig beeld en antwoorden die op zich laten wachten.

Ideaal voor verenigingen en organisaties in de regio

Ons netwerk wordt een open netwerk. (Sport)verenigingen, kerken en maatschappelijke organisaties in onze regio kunnen van het netwerk gebruikmaken. Via haarscherp beeld en geluid kunnen ze hun activiteiten delen met iedereen in Giessenlanden. Dat betekent wedstrijden van de lokale sportvereniging of de kerkdienst thuis volgen op uw tv of computer.

100% toekomstproof

Met glasvezel haalt u de modernste technologie met een enorme capaciteit in huis. Internet heeft de toekomst. Alle apparatuur wordt ermee verbonden. Elk jaar zal er 60% meer data worden verstuurd. In 2017 is dat dus drie keer zoveel als nu. Glasvezel biedt ruimte voor die ontwikkelingen en opent deuren voor ongekende mogelijkheden. Met glasvezel bent u klaar voor nu én voor de toekomst.